Social Media Uitleg

Social Media is een erg belangrijk communicatiemiddel om potentiële klanten te bereiken voor jou bedrijf.

Twitter, Youtube, Linkedin en Facebook zijn allemaal (gratis) kanalen om te communiceren met je klant. Zet ze op de goede manier in en er komt ongetwijfeld meer omzet.

Twitter is het versturen van een kort bericht. Dit heet een tweet. Deze tweet mag maximaal 140 karakters bevatten. Vergelijk het met een sms-bericht. Deze tweet wordt vervolgens op een openbare tijdlijn geplaatst. Vanaf dat moment is de tweet leesbaar voor iedereen. Het plaatsen van een tweet is ideaal als je iedereen bijvoorbeeld wilt wijzen op een website. Deze kun je in de tweet plaatsen. Als je van waarde bent voor je volgers, zul je zien dat het erg gemakkelijk is om steeds meer volgers te krijgen. Let bij het gebruik van Twitter op het aantal berichten dat je plaatst. Plaats effectieve en duidelijk berichten.

Youtube is ook een belangrijk social media kanaal. Als je op een goede manier gebruik maakt van de diensten die Youtube levert kun je hier veel uit halen. Op Youtube wordt veel gezocht naar ‘how to’ filmpjes. Geef mensen gratis inzichten/advies doormiddel van filmps en maak duidelijk jouw bedrijfsnaam of activiteit kenbaar. Ook is het mogelijk om een link naar je website te plaatsen. Youtube is een ideaal marketingkanaal om hoog in de zoekmachines te eindigen.

Linkedin is het zakelijke netwerk. Dit wordt wereldwijd gebruikt, door kleine bedrijven, zzpers, freelancers, maar ook door medewerkers van grote bedrijven. Oude contacten vindt je gemakkelijk terug. Vul je Linkedin kanaal zo goed en compleet mogelijk in. Het opdoen van contacten via linkedin gaat erg gemakkelijk.

Facebook is een belangrijk social media op dit moment. Dit netwerk is erg populair bij jongeren. Het is erg gemakkelijk om hier een bedrijfspagina toe te voegen. Mensen die op de hoogte willen blijven van informatie over jouw bedrijf kunnen deze pagina ‘liken’. Dit wordt zichtbaar in het overzicht van diegene die jouw pagina liked, waardoor al haar of zijn vrienden ook meteen jouw pagina zien.