Vakantieland Turkije

Turkije. Europa’s meest fascinerende en veelzijdige en vakantieland. Een land met een kustlijn van duizenden kilometers en daardoor een eldorado voor liefhebbers van zon, zee en strand.

Je vind er gezellige, levendige badplaatsen met kleine straatjes, gastvrije restaurantjes en bazaars waar het erg goedkoop winkelen is.

Wie de moeite neemt voor de nadere kennismaking ontdekt ook de andere kanten van het land. Veel variatie in bijvoorbeeld natuur. Van steppen tot bergen en het prachtige maanlandschap van Cappadociƫ. Daarnaast heeft Turkije een indrukwekkend cultureel erfgoed. Talloze historische bezienswaardigheden herinneren ons aan het interessante geschiedenis van dit uitgestrekte land. Ook de kunst is in dit land zeer inspirerend, omdat er door veel verschillende culturen aan bijgedragen is.

De stad Istanbul, de scheidlijn tussen de oost en westkant van het land. De meeste toeristische trekpleisters zijn te vinden aan de zuidwest-kust van het land. Bekende badplaatsen als Bodrum, Marmaris, Fethiye, Antalya en Alanya zijn een trekpleister voor toeristen.